W stronę „nowej normalności”

Rok 2020 zapisze się w historii pandemią koronawirusa oraz gwałtownym procesem bezprecedensowych i trwałych zmian w stosunkach gospodarczych, wymuszających konieczność dostosowania się do innej rzeczywistości. Po długim okresie przymusowej kwarantanny pełni energii i nadziei przygotowujemy się do „nowej normalności”.

Ostatni dzień maja to jednocześnie oficjalnie ostatni dzień 12on14 Jazz Club na Noakowskiego ale… Wyobraźcie sobie, że jest takie miejsce z kameralną salą klubową, ze sceną i barem dostępnym bezpośrednio z ulicy oraz urokliwym podziemiem stworzonym dla spragnionych intymności i nastroju. Ponadto tuż pod sceną mieści się małe studio, przygotowane do transmisji on-line koncertów i innych wydarzeń kulturalnych odbywających się na scenie. Właśnie tam już wkrótce nas znajdziecie, a dokładniej po praskiej stronie Wisły, gdzie znaleźliśmy nową i ekonomicznie bezpieczną przystań.

Zdajemy sobie sprawę, że to duża zmiana. Może trudno ją sobie wyobrazić i nie dla każdego wydaje się ona zmianą na lepsze, ale zapewniamy, że alternatywą było całkowite zniknięcie z klubowej mapy Warszawy.

Zakładamy, że już wkrótce wszystkie koncerty i wydarzenia odbywać się będą przy udziale publiczności, choć liczymy się z obowiązkiem zachowania wymogów dystansu społecznego. Jednocześnie wraz z tradycyjnie funkcjonującym miejscem konieczna jest aktywna obecność w sieci. Dlatego zwracając się w stronę „nowej normalności” zmieniamy nazwę do postaci zgodnej z adresem naszej domeny internetowej – 12on14club.com

Działalność pod nowym adresem rozpoczniemy od serii „Directed by Jazz” realizowanej pod patronatem Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz sobotnio-niedzielnych koncertów w nowej serii #jazzevening realizowanej pod patronatem Narodowego Centrum Kultury w ramach programu Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego „Kultura w sieci”, a także rozmów i spotkań z twórcami reprezentującymi różne dziedziny sztuki oraz reportaże, filmy i programy autorskie przybliżające odbiorcy świat artystycznej kreacji. Wkrótce będziemy uzupełniać kalendarium wydarzeń.

Mamy nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie w tej „nowej normalności” i dacie jej szansę.

Dziękujemy bardzo serdecznie, że okazaliście nam ogrom wsparcia w tym trudnym dla nas wszystkich okresie. To w dużej mierze dzięki Wam z nadzieją patrzymy w przyszłość.

Do zobaczenia w 12on14