Jazzmorning: Mateusz Gawęda Piano Solo 27.03.2020

W ramach cyklu #jazzmorning, zapoczątkowanym w tym trudnym dla nas wszystkich czasie wróciliśmy do idei koncertów Live Stream bezpośrednio z klubu, z doskonałą jakością dźwięku i obrazu. Koncerty, planowane na poniedziałki i piątki, odbywają się w zamkniętym klubie, bez udziału publiczności.

Stream z koncertu będzie dostępny na naszym kanale facebookowym 12on14 Jazz Club. Natomiast symboliczny „bilet solidarności” możecie zakupić poprzez zaprzyjaźnioną platformę GoOut.
Link: https://goout.net/pl/kultura-online/jazzmorning-mateusz-gaweda/devof/+ijliq/

Bądźcie z nami. Do zobaczenia w sieci.

Na swoim koncie ma 11 wydanych albumów w tym pięć jako leader.

Jazzmorning: Mateusz Gawęda Piano Solo [Livestream]

Zapraszamy na czwarty koncert z cyklu #jazzmorning, podczas którego solo na fortepianie zagra Mateusz Gawęda.Jeśli chcielibyście wesprzeć Artystę i organizatorów możecie to zrobić kupując symboliczny bilet poprzez zaprzyjaźnioną platformę GoOut.➤ https://goout.net/pl/kultura-online/jazzmorning-mateusz-gaweda/devof/+ijliq/Mateusz Gawęda – absolwent Akademii Muzycznej w Krakowie w klasie fortepianu jazzowego dr Joachima Mencla. Współtwórca zespołów: Pezda/Gawęda Duo, Mateusz Gawęda Trio, PeGaPoFo, Cracow Jazz Collective, Silberman, których repertuarem są przede wszystkim jego autorskie kompozycje.Współpracował i występował ze znakomitościami polskiej i zagranicznej sceny jazzowej m.in. Billy Hart, John Scofield, John Medeski, Ralph Alessi, Gianni Gebbia, Albert Beger, Jacek Kochan, Maciej Obara, Leszek Żądło, Janusz Muniak i wieloma innymi.Na swoim koncie ma 11 wydanych albumów w tym pięć jako leader.Za album Mateusz Gawęda Trio „Overnight Tales” został nagrodzony m.in. nominacją do nagrody Fryderyki 2017 w kategorii Muzyka Jazzowa – Fonograficzny Debiut Roku.Inspiracje czerpie głównie z takich muzyków jak Agustí Fernández, Cecil Taylor, Mathew Shipp, Herbie Hancock, Ahmad Jamal, Igor Strawiński czy Wojciech Kilar, ale najbardziej z miłości do muzyki i potrzeby odkrywania świata…#jazzmorning #stayathome #zosntawdomu #koncertywtwoimdomu

Opublikowany przez 12on14 Jazz Club Czwartek, 26 marca 2020